Ako žili muži
Napísal Administrator   
18.03.2011
ako_zili_muzi.jpg17. marca 2011 žiaci prvého stupňa  sa zúčastnili na vlastivednej exkurzii pod názvom  Ako žili muži. Výstava sa konala v Budatínskom zámku pri Žiline. V tomto Považskom múzeu sa žiaci zoznámili s postavením sedliaka, mešťana a šľachtica. Videli ako sa muži v minulosti obliekali, pracovali a ako žili. Ako vyrábali klobúky, pracovali na poli, aké vyšívané kroje a obuv nosili. V starom zámockom parku na sútoku riek Váh a Kysuca videli veľkú plť z dreva , ktorou prevážali tovar po rieke Váh.
 
 
Jarné liečivé rastliny
Napísal Administrator   
18.03.2011

jarne_liecive_rastliny.jpgPo zime konečne prišla jar. Veľmi nás potešili prvé jarné kvety - snežienky, ale i podbeľ, prvosienky, pľúcniky, púpavy, tulipány, narcisy... Doteraz sme vnímali len ich krásu, odteraz však už vieme, že mnohé z nich majú i liečivé účinky. Nikto asi nemá rád, keď musí pri chorobe prehĺtať nechutné tabletky a kvapky. Oveľa viac nám chutí dobrý bylinkový čajík s medom. Preto sme si nasušili a nazbierali niektoré jarné liečivé rastlinky a v triede spoločne navarili chutný  čaj,  osladili sme si ho medom od včeličiek, o ktorých sme sa taktiež všeličo naučili a urobili si peknú, chutnú a sladkú hodinu prírodovedy.

Fotogaléria

 

 
Detský fašiangový pochod masiek
Napísal Administrator   
27.02.2011
pochod_masiek.jpgAktívny folklórny súbor Kolárik pôsobiaci pri ZŠ Kolárovice pod vedením manželov Schmutzovcov uskutočnil dňa 26.februára 2011 Detský fašiangový pochod masiek. Sprievod masiek sa začal na dolnom konci obce pri bytovkách a postupne spevom a tancom rozveseľovali celú dedinu. Krásne počasie a sprievod naznačoval, že fašiangy sa krátia a treba sa pripraviť na pochovávanie basy a následné pôstne obdobie.
 
 
Detský karneval
Napísal Administrator   
21.01.2011
karneval.jpg ZŠ Kolárovice v spolupráci s rodičmi zorganizovala pre žiakov 20.januára 2011 v telocvični ZŠ Detský karneval. Zúčastnili sa ho všetci žiaci. Pripravili si krásne a nápadité masky. Karnevalový sprievod sa zmenil na promenádu a následne na veselú zábavu a tancovačku. K zlepšeniu nálady prospel dj Paľko Hrobárik. Všetky masky dostali balíčky a najkrajšie boli zvlášť ocenené. Fašiangy sme začali v škole a neskôr budú pokračovať pochodom masiek obcou a tradičným pochovávaním basy.
 
 
Exkurzia v Rajeckej Lesnej
Napísal Administrator   
18.12.2010
rajecka_lesna.jpg Tesne pred vianočnými prázdninami 17. decembra 2010 sme boli so žiakmi druhého, piateho a šiesteho ročníka na exkurzii v Rajeckej Lesnej. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s jedinečnou prácou ľudového majstra Jozefa Pekaru a vidieť vyrezávaný SLOVENSKÝ  BETLEHEM, ktorým zachytil ľudové zvyky a  prácu  Slovákov  v minulosti. Žiaci spoznali celoživotné dielo a nekonečnú trpezlivosť rezbárskeho majstra. V rezbárskom diele pozorovali ľudové zvyky, tradície a ťažký život nášho ľudu.
 
 
Vianočná akadémia
Napísal Administrator   
16.12.2010
vian_akademia.jpgV decembri sa tešíme na najkrajšie sviatky v roku, Vianoce. Učitelia a žiaci našej školy pripravili pre rodičov, starých rodičov a občanov našej obce Vianočnú akadémiu, ktorá sa konala 15.decembra 2010 v telocvični ZŠ. Zimné počasie, vianočne vyzdobená telocvičňa, chodba a triedy pripomínali príchod Vianoc. Rodičia sa tešili z vystúpenia svojich deti. Chlapci a dievčatá sa predviedli krásnymi vianočnými básňami, riekankami, koledami, piesňami a scénkami. Naši malí koledníci nám pripomenuli staré ľudové zvyky a obyčaje, ktoré sa v rodinách a v našom regióne zachovávajú.
 
 
Afrika
Napísal Administrator   
14.12.2010

afrika.jpgDnešná moderná doba priniesla neuveriteľný pokrok v oblasti rozvoja informačných a komunikačných médií. Vývoj v oblasti informačných prostriedkov sa neustále zdokonaľuje. Hlavnou úlohou  vzdelávacieho systému na našej škole je pripraviť mladú generáciu na aktívne a tvorivé využívanie informačných a komunikačných technológií vo vyučovacích predmetoch školského vzdelávacieho programu, prostredníctvom inovatívneho vyučovania( exkurzie, prezentácii v PWP, kvízov, zážitkového vyučovania - poznať región, a tým postupne spoznávať okolitý svet a vážiť si svoj rodný kraj, krajinu. Nová školská reforma je zameraná predovšetkým na individuálny rozvoj osobnosti žiaka, venuje dostatočný priestor pre rozvoj čitateľskej gramotnosti žiaka a schopnosti spracovávania informácií v komunikačnej spoločnosti.

Vzdelávací obsah predmetu geografia nám ponúka široký priestor k častému a pravidelnému využívaniu interaktívneho zemepisného atlasu zeme, s ktorým naši žiaci veľmi radi pracujú. Vizualizácia výrazne napomáha žiakom k správnemu pochopeniu geografických skutočností.

Fotogaléria

 
Tvorivé vyučovanie
Napísal Administrator   
08.12.2010

tvorive_vyucovanie.jpgV rámci projektu  „Od poznania regiónu k poznaniu sveta prostredníctvom moderného vyučovania"  z oblasti Ochrany prírody a zdravia človeka žiaci tvorivo pracujú prostredníctvom PC, ktoré sú už neodmysliteľnou súčasťou  vyučovacích hodín.

Fotogaléria

 
<< Začiatok < Predchádzajúca 1 2 3 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 9 - 16 z 24

© 2024 ZŠ s MŠ Kolárovice - Od poznania regiónu k poznaniu sveta prostredníctvom moderného vyučovania