Kvíz o Kolároviciach
Napísal Administrator   
08.05.2010
vychadzka_po_kolaroviciach_006.jpgPo vypracovaní projektov  a vychádzke po Kolárovicicach sa Mirka Hrtánková  a Urika Uherková rozhodli, že pripravia vedomostný  kvíz. A veru, aj im to vyšlo. Atmosféra na vyučovacej hodine bola tvorivá,  žiaci boli rozdelení do pracovných skupín, kde ich čakali okrem pripravených otázok  o rodnej obci  aj zaujímavé didaktické aktivity.  Mirka a Erika mali celú hodinu plné ruky práce, tešili sa však zo skutočnosti, že  si môžu vyskúšať pozíciu p. učiteľky.  Peknou odmenou za ich aktívnu prípravu na vyučovaciu hodinu bola spokojnosť ich spolužiakov, ktorú vyjadrili svojím nadšením pracovať v skupinách a zhromažďovať spoločne nadobudnuté vedomosti.
 
Naša obec
Napísal Administrator   
06.05.2010

vychadzka_po_kolaroviciach_001.jpgNaša túžba po poznaní začala vychádzkou po našej rodnej obci - Kolárovice.  Každodenne prechádzame rôznymi uličkami do školy a pritom si ani neuvedomujeme , aké čaro prírodných krás nám poskytuje okolitá príroda . Preto sme si povedali , že sa na chvíľku zastavíme, nadýchame čerstvého vzduchu a spoznáme spoločenské a kultúrne inštitúcie našej obce, ako sú:  obecný úrad , farský kostol sv. Mikuláša, farská záhrada... Navštívili sme aj starostu obce p. J. Hruštínca, ktorý nás všetkých  srdečne privítal  a obdaril sladkou odmenou.  Takto príjemne a sladko naladení sme si pozorne prečítali informačné tabule a pomaličky sa vrátili  spať na vyučovanie , obohatení o nové poznatky a zážitky. 

Fotogaléria  

 
Veľkonočná akadémia
Napísal Administrator   
01.04.2010
velka_noc.jpg30.marca 2010 sme uskutočnili  v telocvični ZŠ Veľkonočnú akadémiu pre žiakov, rodičov a starých rodičov  s bohatým kultúrnym programom. Oživili sme si veľkonočné zvyky a obyčaje v našej obci Kolárovice a v regióne. Žiaci našej školy a súbor Kolárik sa predstavili peknými ľudovými riekankami, vinšami a básňami. Detské tančeky, ľudové piesne, ľudové kroje,  ktoré pre žiakov ušili pani učiteľky G. Ďurajková a D. Klimová, patchworkové vajíčka a  výzdoba telocvične boli veľkým oživením a prispeli k sviatočnej nálade blížiacej sa Veľkej noci.
 
 
Fauna
Napísal Administrator   
11.01.2010

srnec.jpgFauna - to je cudzie slovíčko označujúce živočíchy, ale aj slovo za ktorým sa ukrýva množstvo usilovnej práce žiakov 4. ročníka pri učení sa. Žiaci pri získavaní nových vedomostí o živočíchoch žijúcich na Slovensku aktívne pracujú nielen s učebnicou prírodovedy, ale vyhľadávajú informácie na internete, v Encyklopédii zvierat a iných odborných knihách. Na základe vlastných skúseností, zážitkov a výsledkov pozorovaní dokážu žiaci daného živočícha  slovne   opísať, nakresliť jeho  obrázok. Pripravujú si rôzne projekty a referáty, za ktoré sú ohodnotení známkou, pochvalou, alebo vystavením práce na nástenke. A tu je ukážka niektorých žiackych prác...

Fotogaléria

 
<< Začiatok < Predchádzajúca 1 2 3 4 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 25 - 28 z 28

© 2024 ZŠ s MŠ Kolárovice - Od poznania regiónu k poznaniu sveta prostredníctvom moderného vyučovania