Matematika moderne
Napísal Administrator   
22.03.2011
matematika.jpg

V rámci vyučovacích hodín matematiky, zameraných na geometriu, sme už druhý rok zapojení do projektu „Premena tradičnej školy na modernú". Vďaka tomuto projektu majú žiaci možnosť využívať pri výučbe moderné pomôcky, ako je interaktívna tabuľa, počítače, výukové programy pre počítače a taktiež žiaci priamo pri výučbe tvoria rôzne pomôcky. Tým sa stávajú hodiny geometrie zaujímavejšie a názornejšie. Žiaci pracujú s touto technikou s nadšením a so záujmom a matematika sa stáva pre žiakov obľúbeným predmetom.

Fotogaléria

 
Ako žili muži
Napísal Administrator   
18.03.2011
ako_zili_muzi.jpg17. marca 2011 žiaci prvého stupňa  sa zúčastnili na vlastivednej exkurzii pod názvom  Ako žili muži. Výstava sa konala v Budatínskom zámku pri Žiline. V tomto Považskom múzeu sa žiaci zoznámili s postavením sedliaka, mešťana a šľachtica. Videli ako sa muži v minulosti obliekali, pracovali a ako žili. Ako vyrábali klobúky, pracovali na poli, aké vyšívané kroje a obuv nosili. V starom zámockom parku na sútoku riek Váh a Kysuca videli veľkú plť z dreva , ktorou prevážali tovar po rieke Váh.
 
 
Jarné liečivé rastliny
Napísal Administrator   
18.03.2011

jarne_liecive_rastliny.jpgPo zime konečne prišla jar. Veľmi nás potešili prvé jarné kvety - snežienky, ale i podbeľ, prvosienky, pľúcniky, púpavy, tulipány, narcisy... Doteraz sme vnímali len ich krásu, odteraz však už vieme, že mnohé z nich majú i liečivé účinky. Nikto asi nemá rád, keď musí pri chorobe prehĺtať nechutné tabletky a kvapky. Oveľa viac nám chutí dobrý bylinkový čajík s medom. Preto sme si nasušili a nazbierali niektoré jarné liečivé rastlinky a v triede spoločne navarili chutný  čaj,  osladili sme si ho medom od včeličiek, o ktorých sme sa taktiež všeličo naučili a urobili si peknú, chutnú a sladkú hodinu prírodovedy.

Fotogaléria

 

 
Školenie IT
Napísal Administrator   
28.02.2011

skolenie_it_februar.jpgŠkolenie sa uskutočnilo v priestoroch školy  vo februári 2011, za profesionálneho vedenia  externých lektorov z Bratislava, Mgr. Mareka Filipa a Mgr. Márie Priecelovej-Darmovej . Cieľom školení bolo osvojiť si dané kompetencie v oblasti interaktívnej tabule a jej maximálneho  využitia pri tvorbe vzdelávacích programov a efektívneho využívania na vyučovaní.

Fotogaléria

 
Detský fašiangový pochod masiek
Napísal Administrator   
27.02.2011
pochod_masiek.jpgAktívny folklórny súbor Kolárik pôsobiaci pri ZŠ Kolárovice pod vedením manželov Schmutzovcov uskutočnil dňa 26.februára 2011 Detský fašiangový pochod masiek. Sprievod masiek sa začal na dolnom konci obce pri bytovkách a postupne spevom a tancom rozveseľovali celú dedinu. Krásne počasie a sprievod naznačoval, že fašiangy sa krátia a treba sa pripraviť na pochovávanie basy a následné pôstne obdobie.
 
 
Detský karneval
Napísal Administrator   
21.01.2011
karneval.jpg ZŠ Kolárovice v spolupráci s rodičmi zorganizovala pre žiakov 20.januára 2011 v telocvični ZŠ Detský karneval. Zúčastnili sa ho všetci žiaci. Pripravili si krásne a nápadité masky. Karnevalový sprievod sa zmenil na promenádu a následne na veselú zábavu a tancovačku. K zlepšeniu nálady prospel dj Paľko Hrobárik. Všetky masky dostali balíčky a najkrajšie boli zvlášť ocenené. Fašiangy sme začali v škole a neskôr budú pokračovať pochodom masiek obcou a tradičným pochovávaním basy.
 
 
Exkurzia v Rajeckej Lesnej
Napísal Administrator   
18.12.2010
rajecka_lesna.jpg Tesne pred vianočnými prázdninami 17. decembra 2010 sme boli so žiakmi druhého, piateho a šiesteho ročníka na exkurzii v Rajeckej Lesnej. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s jedinečnou prácou ľudového majstra Jozefa Pekaru a vidieť vyrezávaný SLOVENSKÝ  BETLEHEM, ktorým zachytil ľudové zvyky a  prácu  Slovákov  v minulosti. Žiaci spoznali celoživotné dielo a nekonečnú trpezlivosť rezbárskeho majstra. V rezbárskom diele pozorovali ľudové zvyky, tradície a ťažký život nášho ľudu.
 
 
Vianočná akadémia
Napísal Administrator   
16.12.2010
vian_akademia.jpgV decembri sa tešíme na najkrajšie sviatky v roku, Vianoce. Učitelia a žiaci našej školy pripravili pre rodičov, starých rodičov a občanov našej obce Vianočnú akadémiu, ktorá sa konala 15.decembra 2010 v telocvični ZŠ. Zimné počasie, vianočne vyzdobená telocvičňa, chodba a triedy pripomínali príchod Vianoc. Rodičia sa tešili z vystúpenia svojich deti. Chlapci a dievčatá sa predviedli krásnymi vianočnými básňami, riekankami, koledami, piesňami a scénkami. Naši malí koledníci nám pripomenuli staré ľudové zvyky a obyčaje, ktoré sa v rodinách a v našom regióne zachovávajú.
 
 
<< Začiatok < Predchádzajúca 1 2 3 4 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 9 - 16 z 28

© 2024 ZŠ s MŠ Kolárovice - Od poznania regiónu k poznaniu sveta prostredníctvom moderného vyučovania